Těsto na pizzu! Jak je udělat opravdu dobré?

Sicilské těsto na pizzu

Chcete ochutnat pizzu přesně takovou, jak se odjakživa připravovala na Sicílii? Přinášíme vám recept na skutečnou a pravou pizzu podle tradičního postupu. Žádný tlustý koláč ze školní jídelny.

V míse smícháme kvasnice s půl šálkem mouky a vodou. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Asi na 15 minut a hlavně na teplém místě, určitě ne v lednici!

Do jiné misky mezitím přidáme další dva hrnky mouky, trochu soli, olej a hrnek teplé vody. Přidáme již vykynutou směs a zbytek mouky.

Všechno asi 15 minut důkladně zpracováváme na hladké těsto. Mělo by se nám podařit takto vypracovat kouli z jemného těsta. Tu přikryjeme, a necháme na teplém místě vykynout. Asi jednu až dvě hodiny.

Hotové těsto uložíme do lednice do do doby, než je budeme potřebovat. Plech potřeme olivovým olejem, a těsto na něj rozprostřeme do potřebného tvaru. Necháme asi 10 až 15 minut odpočinout. Nyní už můžeme na povrch těsta začít klást potřebné ingredience a začít péct.



Slevy od Slevomatu