Těsto na pizzu! Jak je udělat opravdu dobré?

Omládkové těsto na pizzu

Výhodou omládkového těsta je, že umí lepe vykynout. Upečená pizza potom chutná lépe, jako by byla pořádně „nadýchaná“.

Nejprve si musíme připravit samotný omládek. Nevíte, co to je? Jde vlastně o takový jednoduchý řidší kvásek. Smícháme v míse deci vody s kvasnicemi a cukrem. Přidáme asi 100 g mouky a opět důkladně promícháme. Všechno přikryjeme utěrkou a odložíme na teplé místo, kde omládek bude asi půl hodiny kynout.

Po uplynutí potřebné doby do připraveného omládku můžeme dát zbytek ingrediencí. To znamená mouku, olej, cuk i sůl. A samozřejmě také přidáme vodu. Vypracujeme z celé směsi hladké těsto, které necháme pod utěrkou odpočívat. Na teplém místě by mělo zůstat asi necelé tři čtvrtě hodiny.

Nyní je těsto hotové. Můžeme je proto rozválet na plech, který však nejprve nezapomeňte vysypat malým množstvím hladké mouky. Pokapeme trochou oleje, a můžeme začít zdobit!



Slevy od Slevomatu