Těsto na pizzu! Jak je udělat opravdu dobré?

Neapolské těsto na pizzu

Do mísy postupně vložíme všechny vypsané ingredience, a začneme z nich vypracovávat těsto. Pokud bude potřeba přidat vodu, přidáme. To samé platí i pro mouku.

Po několika minutách našeho úsilí by nám v míse mělo vzniknout těsto tvořené pravidelnou hmotou, které se hezky drží pohromadě.

Nyní tak přichází čas, kdy těsto můžeme odložit na teplé místo, aby vykynulo. Místo proto přikryjeme utěrkou, a těsto necháme asi hodinu a půl až dvě odpočívat. Následně z něj vytvoříme kouli, ze které později už budeme válet samotnou pizzu. Tuto kouli z těsta však nyní ještě jednou necháme zhruba takovou hodinku odpočinout – právě tak totiž můžeme zajistit, že piza později bude tenká a křupavá.













Slevy od Slevomatu