Těsto na pizzu! Jak je udělat opravdu dobré?

Medové těsto na pizzu

Medové těsto na pizzu zní v našich končinách možná trochu exoticky, ale věřte, že třeba v amerických kuchyních jde o úplně běžný recept. Navíc je velice populární už kvůli své jednoduché přípravě.

Do mísy dáme horkou vodu, přidáme sůl a med, vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme kvasnice, opět poctivě celou směs zamícháme, a necháme vykynout. Na teplém místě pod utěrkou, a to aspoň na 10 minut.Do vykynuté směsi nyní můžeme přidat mouku spolu s olivovým olejem, a začneme vypracovávat těsto. Na konci by vám měla v rukách zůstat měkká koule. Potřeme ji olivovým olejem, a necháme přikrytou asi hodinu odpočívat při pokojové teplotě.

Vaš medové těsto je nyní hotové, stačí jen plech vysypat trochou hladké mouky, a můžeme jej rozprostřít po celé ploše. Nyní už zbývá akorát začít na těsto pokládat všechny nezbytné suroviny, které podle vás na dobrou pizzu patří.







Slevy od Slevomatu