Těsto na pizzu! Jak je udělat opravdu dobré?

Klasické těsto na pizzu

Pokud si připravíte těsto podle tohoto návodu, s trochou praxe brzy bude chutnat skoro stejně jako ze skutečné pizzerie. Jenom je dobré nešetřit na surovinách, pokud je to možné použít olivový olej a ne obyčejný. Samozřejmě úplně nejlepší je také sáhnout po skutečné mouce určené přímo pro přípravu pizzy

Začneme přípravou kvásku. Smícháme proto kvasnice se lžičkou cukru a pár polévkových lžic vody. Necháme zhruba 5 minut odpočinout na spíše teplejším místě.

Do mísy vysypeme mouku, přidáme sůl a nejlépe (olivový) olej. Také přidáme připravený kvásek, a během míchání pozvolna opět přidáme trochu vody.

Vypracované těsto nyní musíme nechat kynout. Opět pokud možno na teplém místě, a to aspoň na hodinku. Vykynuté těsto už můžeme rozprostřít na připraveném plechu. Nezapomeňte ho však nejprve vysypat hladkou moukou! Jinak by se vám mohlo zbytečně přichytit. Hotové těsto na plechu můžeme ještě nejprve pokapat trochou olivového oleje, a konečně začít zdobit našimi oblíbenými surovinami.

Uvidíte, že pokud budete postupovat přesně a budete mít k dispozici dobré suroviny, hotová pizza bude chutnat úplně stejně, jako byste si ji objednali v nejlepší pizzerii ve vašem městě.



Slevy od Slevomatu