Těsto na pizzu! Jak je udělat opravdu dobré?

Italské těsto na pizzu

Nejprve si musíme připravit kvásek. Do hrnečku nalijeme mléko, kde jej dobře promícháme s cukrem a kvasnicemi. Hrnek položíme na teplé místo, kde směs necháme asi 5 minut odpočinout. Kvásek je hotový, až vše nakyne tak, že hrnek je skoro plný, a na povrchu se vytvořila pěna.

Do mísy si mezitím nasypeme mouku se solí. Přidáme k ní olivový olej, trochu minerálky a připravený kvásek. Všechno začneme co nejpečlivěji míchat, postupně začínáme pomalu přidávat vodu. Vypracujeme hladké těsto nejlépe do podoby koule.

Takto nachystané těsto přikryjeme a necháme na teplém místě asi hodinku až dvě odpočinout, aby mohlo vykynout.

Vykynuté těsto můžeme rozprostřít na plech vysypaný hladkou moukou. Ale klidně jej lze třeba také schovat do ledničky, a použít až později.

Hotové těsto na plechu potřeme olivovým olejem, posypeme kořením, a můžeme začít přidávat další přísady.



Slevy od Slevomatu