Těsto na pizzu! Jak je udělat opravdu dobré?

Cuketové těsto na pizzu

Pizza s cuketovým těstem chutná trochu jinak než klasická italská pizza. I samotná jeho příprava vypadá jinak, už třeba kvůli použití vajec, která jinak v tradičních těstech nenajdete. Péct však právě tento druh pizzy má svoji výhodu. Kromě neobvyklé a vynikající chuti třeba proto, že pizza s cuketovým základem má méně kalorii, než ta běžná.

Navíc je její příprava skutečně jednoduchá.

Cuketu vložíme do cedníku a lehce osolíme. Počkáme asi 15 minut, a pak cuketu vymačkáme v utěrce, abychom se zbavili přebytečné vody. Do mísy dáme nastrouhanou cuketu i všechny ostatní přísady, a důkladně promícháme, vypracujeme těsto.

Na vymaštěný plech rozprostřeme těsto, a dáme jej asi na 20 minut péct do trouby. Jakmile je jeho povrch suchá a získal trochu hnědé barvy, vyndáme těsto z trouby a poklademe na něj vše, co na naší pizze chceme mít.

Ozdobenou pizzu vložíme do trouby, a pečeme asi dalších 20 minut.



Slevy od Slevomatu